

Pohano meso nalazi se u kuharicama skoro svake zemlje na svijetu. Nemoguće je točno ustanoviti kada i tko se prvi sjetio umakati meso u brašno, jaja i krušne mrvice te ga potom pržiti na masnoći, ali jedno je sigurno – u hrskavom omotaču i sočnoj mesnoj unutrašnjosti uživaju ljudi diljem svijeta, bilo da ga zovu šnicl, milanesa ili filete empanado.
Meso koje namjeravate pohati narežite na odreske jednake debljine.
Kako bi meso bilo mekano, potrebno ga je omekšati batom no prije nego ga ‘istučete’, odrezak stavite u čvrstu vrećicu za zamrzavanje i onda ga istucite.
Nakon omekšavanja, odreske lagano posušite papirnatim ručnicima.
Sastojke za paniranje pripremite u odvojenim posudama. Meso najprije umočite u brašno nakon čega odrezak lagano stresite kako bi uklonili višak brašna. Isto vrijedi i nakon umakanja u smjesu jaja.
Desnu ruku koristite za mokre radnje, poput umakanja u jaja, a lijevu za suhe radnje (oblaganje brašnom i mrvicama). Tako će proces paniranja biti uredniji.
Važno je sastojcima za paniranje prekriti cijelu površinu namirnice koju namjeravamo pohati.
Ako niste sigurni je li masnoća dovoljno vruća za pohanje, napravite jednostavan test – u zagrijanu masnoću ubacite malo krušnih mrvica i kad se počnu pržiti, odnosno cvrčati, znači da je postignuta dovoljno visoka temperatura za pohanje.
Nakon pohanja, odreske stavite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.