Gastro
Gastro

Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept

Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Prekrasna glumica ovaj jednostavan specijalitet jela je jednom tjedno

Audrey Hepburn ikona je iz više razloga. Ne samo da je bila talentirala i Oscarom nagrađena glumica i predana filantropkinja, također je i nadahnula generacije i generacije mladih žena svojim jedinstvenim stilom.  Iako je bila poznata po svojoj sitnoj figuri i nekoliko puta su je čak optužili kako ima poremećaj u prehrani, te glasine nikada nisu bile istinite. Štoviše, Audrey nikad nije bila pristalica dijeta, a kako je njezin sin Luca jednom prigodom izjavio, obožavala je talijansku hranu, jela puno tjestenine i žitarica, ali nije bila ljubiteljica mesa.   

Njezin dugogodišnji partner, Robert Wolders, rekao je da iako glumica nikad nije bila na dijeti, njih dvoje su često uživali u dugim šetnjama te da je Audrey oduvijek imala zdrav i brz metabolizam.  Prehrana Audrey Hepburn bila je jednostavna i zdrava. Za doručak su ona i Wolders često jeli cjelozrnati kruh s džemom, za ručak neko meso ili tjesteninu sa svježim povrćem iz svog vrta, a aza večeru su najčešće uživali u pilećoj juhi s povrćem.  Međutim, to ne znači da se glumica nikad nije prepuštala užicima. Njezin partner otkrio je kako je gotovo uvijek pojela malo čokolade iza večere, ali i popila prst ili dva viskija.  

Uz to, Audrey je bila luda za ugljikohidratima. "Obožavala je tjesteninu", rekao je njezin sin Luca u intervjuu za People. On je također u svojoj knjizi 'Audrey kod kuće' napisao kako je 'mama imala ozbiljnu ovisnost o tjeestenini' Njezino jelo s potpisom bile su špagete s rajčicom, koje je pripremala kod kuće gotovo svaki tjedan, a mi ti donosimo i njezin recept:

Sastojci:

1 mali luk

2 režnja češnjaka

2 mrkve

2 stabljike celera

2 konzerve pelata ili oko 500 g svježih rajčica

1 šaka svježeg bosiljka

2 žličice maslinovog ulja

450 g špageta

sol po želji

svježe nariban Grana Padano

Priprema:

1. U velikom loncu na malo maslinovog ulja stavi kuhati sitno narezane luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice. Dodaj pola šake bosiljka. Neka se umak kuha oko 45 minuta, uz povremeno miješanje.  2. Dok se umak kuha, drugi lonac napuni s vodom i kada voda zakipi - dodaj špagette i sol po želji. 3. Posluži tjesteninu s umakom, naribanim sirom i preostalim svježiim bosiljkom.    

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx