Gastro
Gastro

Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept

Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept
Prekrasna glumica ovaj jednostavan specijalitet jela je jednom tjedno

Audrey Hepburn ikona je iz više razloga. Ne samo da je bila talentirala i Oscarom nagrađena glumica i predana filantropkinja, također je i nadahnula generacije i generacije mladih žena svojim jedinstvenim stilom.  Iako je bila poznata po svojoj sitnoj figuri i nekoliko puta su je čak optužili kako ima poremećaj u prehrani, te glasine nikada nisu bile istinite. Štoviše, Audrey nikad nije bila pristalica dijeta, a kako je njezin sin Luca jednom prigodom izjavio, obožavala je talijansku hranu, jela puno tjestenine i žitarica, ali nije bila ljubiteljica mesa.   

Njezin dugogodišnji partner, Robert Wolders, rekao je da iako glumica nikad nije bila na dijeti, njih dvoje su često uživali u dugim šetnjama te da je Audrey oduvijek imala zdrav i brz metabolizam.  Prehrana Audrey Hepburn bila je jednostavna i zdrava. Za doručak su ona i Wolders često jeli cjelozrnati kruh s džemom, za ručak neko meso ili tjesteninu sa svježim povrćem iz svog vrta, a aza večeru su najčešće uživali u pilećoj juhi s povrćem.  Međutim, to ne znači da se glumica nikad nije prepuštala užicima. Njezin partner otkrio je kako je gotovo uvijek pojela malo čokolade iza večere, ali i popila prst ili dva viskija.  

Uz to, Audrey je bila luda za ugljikohidratima. "Obožavala je tjesteninu", rekao je njezin sin Luca u intervjuu za People. On je također u svojoj knjizi 'Audrey kod kuće' napisao kako je 'mama imala ozbiljnu ovisnost o tjeestenini' Njezino jelo s potpisom bile su špagete s rajčicom, koje je pripremala kod kuće gotovo svaki tjedan, a mi ti donosimo i njezin recept:

Sastojci:

1 mali luk

2 režnja češnjaka

2 mrkve

2 stabljike celera

2 konzerve pelata ili oko 500 g svježih rajčica

1 šaka svježeg bosiljka

2 žličice maslinovog ulja

450 g špageta

sol po želji

svježe nariban Grana Padano

Priprema:

1. U velikom loncu na malo maslinovog ulja stavi kuhati sitno narezane luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice. Dodaj pola šake bosiljka. Neka se umak kuha oko 45 minuta, uz povremeno miješanje.  2. Dok se umak kuha, drugi lonac napuni s vodom i kada voda zakipi - dodaj špagette i sol po želji. 3. Posluži tjesteninu s umakom, naribanim sirom i preostalim svježiim bosiljkom.