Svi znamo da nam se s dolaskom viših temperatura i ljetnih dana sve manje vremena provodi u kuhinji pred pećnicom, pa je potrebno osmisliti nove recepte kojima si možemo zasladiti dan, a da pri tome ne provedemo sate u miješanju krema. Kako bismo ti olakšale potragu za zdravim, jednostavnim i ukusnim slasticama pronašle smo odličan recept za kuglice od kokosa, jagoda i indijskih oraščića, a koje će ti se sigurno svidjeti.
Za sve ljubitelje voćnih slastica ove su kuglice idealno rješenje - ukusne su, hranjive, zdrave i prije svega vrlo brzo spremne za uživanje. Ove slatke ružičaste bombice od kokosa, indijskih oraščića i jagoda možeš dodatno preliti tamnom čokoladom ili posuti komadićima lješnjaka, kako bi svom desertu dodala vlastiti potpis, no ako se odlučiš i za bazičnu verziju recepta nećeš pogriješiti.
Posebno je važno napomenuti kako su ove slatke kuglice odličan izbor za sve ljude koji izbjegavaju gluten, mliječne proizvode i rafinirani šećer, pa bismo ih definitivno mogli svrstati u kategoriju fitness slatsica nakon kojih ne trebaš osjećati grižnju savjest već samo zadovoljstvo.
Gotove u par minuta blendanja i oblikovanja, idealna su ljetna slastica.
Kuglice od jagoda, kokosa i indijskih oraščića
Sastojci:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 1 šalica kokosovih pahuljica
- 1/2 šalice liofiliziranih jagoda
- 2 žlice kokos maslaca
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Za one koji ne znaju, liofilizirane jagode su suho smrznute jagode koje karakterizira snažan okus i miris. Proces takvog smrzavanja odvija se pri vrlo niskom tlaku, zbog čega voće ostaje prepuno hranjivih tvari, vitamina i minerala. Zahvaljujući tome možemo u voću kao što su jagode uživati i van sezone.
Priprema:
Indijske oraščiće namoči u vodu na 30 minuta, pa ih ocijedi i isperi. Zatim ih stavi u multipraktik zajedno s kokosovim pahuljicama i mikasj sve dok ne dobiješ finu smjesu. Zatim u multipraktik dodaj kokosov maslac, sirup i vaniliju te sve izblendaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju smjesi dodaj jagode i nekoliko minuta sve skupa miksaj. Zatim od smjese oblikuj kuglice šakama, uvaljaj u brašno od kokosa, prelij čokoladom ili nekim drugim dodatkom po vlastitoj volji i stavi u hladnjak na hlađenje. Kuglice se ohlađene mogu jesti nakon okvirno sat vremena hlađenja.