Čokoladne kocke bez pečenja
Izvor: livinghealthywithchocolate.com
Sastojci:
Tijesto:
1 i 1/2 šalice (171 g) brašna od blanširanih badema
½ šalice (46 g) kakao praha bez šećera
½ šalice (157 g) javorovog sirupa (ili zamjena za šećer po izboru i ukusu)
2 žličice ekstrakta vanilije
¼ žličice soli
1 i 1/2 šalice (210 g) sirovih indijskih oraščića (cashew)
Čokoladni ganache
3 žlice kokosovog ulja
3 žlice kakaa bez šećera
1 žlicu javorovog sirupa (ili zamjena za šećer po izboru i ukusu)
½ žličice ekstrakta vanilije
2 žličice mlijeka po izboru (može kokosovo / bademovo mlijeko)
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte dobro bademovo brašno i kakao – da ne bude grudica. U multipraktik dodajte javorov sirup, vaniliju, sol i indijske oraščiće. Procesirajte nekoliko sekundi, dok smjesa ne postane kremasta. Možda ćete morati strugati strane svoje zdjele.
Koristeći špatulu umiješajte kremastu smjesu s badem / kakao mješavinom u posudi, sve dok se ne oblikuje u tijesto.
Obložite lim veličine 20 cm x 15 cm papirom za pečenje i ravnomjerno pritisnite tijesto u lim. Zamrznite 20 minuta i za to vrijeme pripremite ganache.
U zdjelici iznad vode koja vrije (na pari), rastopite kokosovo ulje i dodajte javorov sirup, vaniliju i kakao u prahu. Kad se sve sjedini, maknite s vatre i dodajte mlijeko, te promiješajte. Ostavite ganache da se ohladi i zgusne. To možete ubrzati zamrzavanjem ili hlađenjem ganachea nekoliko minuta u hladnjaku.
Stavite ganache na tijesto, izrežite na kocke i poslužite. Čuvajte u hladnjaku, u hermetičnom spremniku.