Najbolji Paleo keksi
Izvor: ambitiouskitchen.com
Sastojci:
1 jaje, umućeno
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 šalice kokosovog ulja, rastopljen i ohlađen
1/2 šalice kokosovog šećera (ili zamjene za šećer po ukusu)
1 šalica bademovog brašna (ili veoma sitno mljevenih badema)
1/4 šalice kokosovog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo
85 grama 80% tamna čokolada, gruba nasjeckane
krupna morska sol, za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte jaje, rastopljeni i ohlađeni kokosovo ulje, kokosov šećer (ili zamjenu) i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte u brašno od badema, kokosovo brašno i prašak za pecivo, dobro se dobro izmiješajte i oblikujte tijesto. Umijesite i komadiće tamne čokolade.
Žlicom ili rukama oblikujte keksiće i stavljajte ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 11-13 minuta, ili dok rubovi ne dobiju blago zlatno-smeđu boju. Pospite s krupnom morskom soli i ostavite da se ohlade. Od ove količine dobije se 12 keksi.