Čokoladni mousse s jogurtom i kompotom od trešanja i vanilije
Izvor: cleaneatingmag.com
Sastojci:
2/3 šalice grčkog jogurta
35 g tamne čokolade (barem 75 posto), finom nasjeckane
2 žlice svježih ili osušenih trešanja
2 žličice sirovog meda
1 žličica ekstrakta vanilije
2 grančice mente
Priprema:
Obložite sito s dva lista papirnatih ubrusa (čvršćih). Postavite iznad zdjele i ulijte u sito jogurt. Ostavite u hladnjaku da se ocijedi 30 minuta. Odbacite višak tekućine iz zdjelice. Premjestite jogurt u drugu posudu i snažno ga mutite pomoću mutilice.
Čokoladu otopite na pari, a zatim je dodajte u jogurt i snažno miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Ulijte u dvije posudice za posluživanje i stavite u hladnjak do posluživanja.
U malom loncu pomiješajte trešnje, med, vaniliju i 1/4 šalice vode i stavite da zakuha. Kad provrije, smanjite toplinu i kuhajte na laganom, povremeno uz miješanje, sve dok se trešnje ne omekšaju, oko 5 minuta. Za posluživanje, kompot prelijte preko moussea od jogurta i čokolade.