Pomfrit od avokada
Umak:
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i pripremi pleh te papir za pečenje.
2. U jednoj zdjeli dodaj brašno te u njega uvaljaj prethodno narezani avokado.
3. U drugoj zdjeli pomiješaj jaja i vodu, a u trećoj zdjeli krušne mrvice, češnjak, chili i sol.
4. Pobrašnjeni avokado uvaljaj u jaja, a zatim u krušne mrvice te ga posloži na papir za pečenje. Peci oko 15 minuta dok ne postane hrskav.
5. Za vrijeme pečenja pripremi umak na način da sve sastojke u pomiješaš u zdjelici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 4 avokada
- 1/2 šalice brašna
- 3 jaja
- 2 žlice vode
- 1 1/4 šalice krušnih mrvica
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica chilija
- 1 žličica soli
- pola šalice grčkog jogurta
- sok limete
- 2 žlice nasjeckkanog peršina ili korijandera1 žličica češnjaka u prahu