Cheesecake s višnjama
Sastojci (Broj osoba: 6)
za podlogu od sira:
250-300g pettit beure keksa
100 g maslaca
4 žlice soka od naranče
krema od sira:
500-600 g sirnog namaza ili mascarpone sira
5 žutanjaka
180 g šećera
1 vanilin šećer
krema od višnji:
1 kompot od višnji
2 dcl vode
3 žlice gustina
3 žlice šećera
Postupak pripreme
1. Kekse usitniti, zatim ih pomiješati sa maslacem koji je odstajao na sobnoj temperaturi i dodavati sok od naranče. Pripremljenu smjesu utisnuti u namašćeni kalup i staviti u hladnjak.
2. Kremu napraviti tako da izmiksate kremasti sir te mu dodate smjesu koju ste prethodno napravili od žutanjaka, šećera i vanilin šećera.
Izlijati na tijesto od keksa te peći na 170°C dok sir ne porumeni.
3. Višnje ocijediti od viška soka i posložiti ih po ohlađenoj torti. Uzeti 2 dcl vode i u vodi razmutiti po 3 žlice gustina i šećera. Sok od višnji zakuhati te u vruće dodati otopinu vode, gustina i šećera. Kad se zgusne preliti preko višnji i ohladiti malo na sobnoj temperaturi pa stavit u hladnjak da se ohladi.