Zdravi i osvježavajući recepti za ljetne deserte

Izdvojili smo 5 prefinih recepata sa sezonskim voćem

Zdravi i osvježavajući recepti za ljetne deserte

Cheesecake s višnjama

Sastojci (Broj osoba: 6)

za podlogu od sira:
250-300g pettit beure keksa
100 g maslaca
4 žlice soka od naranče

krema od sira:
500-600 g sirnog namaza ili mascarpone sira
5 žutanjaka
180 g šećera
1 vanilin šećer

krema od višnji:
1 kompot od višnji
2 dcl vode
3 žlice gustina
3 žlice šećera

Postupak pripreme

1. Kekse usitniti, zatim ih pomiješati sa maslacem koji je odstajao na sobnoj temperaturi i dodavati sok od naranče. Pripremljenu smjesu utisnuti u namašćeni kalup i staviti u hladnjak.
2. Kremu napraviti tako da izmiksate kremasti sir te mu dodate smjesu koju ste prethodno napravili od žutanjaka, šećera i vanilin šećera.
Izlijati na tijesto od keksa te peći na 170°C dok sir ne porumeni.
3. Višnje ocijediti od viška soka i posložiti ih po ohlađenoj torti. Uzeti 2 dcl vode i u vodi razmutiti po 3 žlice gustina i šećera. Sok od višnji zakuhati te u vruće dodati otopinu vode, gustina i šećera. Kad se zgusne preliti preko višnji i ohladiti malo na sobnoj temperaturi pa stavit u  hladnjak da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6