Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

S novom sezonom dolaze nam delicije poput pečenih jabuka, buče i pekan oraha, a sve smo to umotali u nježni miris cimeta i muškatnog oraščića

Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

Kaša s karameliziranim jabukama i pekan orasima


Potrebno ti je:

Postupak:

1. Pripremi karamelizirane jabuke tako što ćeš jednu jabuku narezati na ploške i dodati u lonac u kojem si otopila žlicu maslaca. Jabuke posipaj jednom žlicom šećera i peci dok ne budu mekane i ljepljive.
2. U poseban lonac stavi mlijeko i vodu te zagrij do vrenja. 
3.Drugu jabuku naribaj i zajedno sa zobenim pahuljicama, začinima i medom dodaj u lonac s mlijekom i vodom. 
4. Sve skupa kuhaj nekoliko minuta i posluži u zdjelici. 
5. Kaši dodaj karamelizirane jabuke i krupno nasjeckane pekan orahe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica (250 ml) zobenih pahuljica
  • 150 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 2 srednje jabuke
  • 1 žlica meda
  • prstohvat soli
  • Pekan orasi
5/6