Kaša s karameliziranim jabukama i pekan orasima
Potrebno ti je:
Postupak:
1. Pripremi karamelizirane jabuke tako što ćeš jednu jabuku narezati na ploške i dodati u lonac u kojem si otopila žlicu maslaca. Jabuke posipaj jednom žlicom šećera i peci dok ne budu mekane i ljepljive.
2. U poseban lonac stavi mlijeko i vodu te zagrij do vrenja.
3.Drugu jabuku naribaj i zajedno sa zobenim pahuljicama, začinima i medom dodaj u lonac s mlijekom i vodom.
4. Sve skupa kuhaj nekoliko minuta i posluži u zdjelici.
5. Kaši dodaj karamelizirane jabuke i krupno nasjeckane pekan orahe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 šalica (250 ml) zobenih pahuljica
- 150 ml vode
- 150 ml mlijeka
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica šećera
- 2 srednje jabuke
- 1 žlica meda
- prstohvat soli
- Pekan orasi