Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

S novom sezonom dolaze nam delicije poput pečenih jabuka, buče i pekan oraha, a sve smo to umotali u nježni miris cimeta i muškatnog oraščića

Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

Kaša s batatom i muškatnim oraščićem



Postupak:

1. Pripremi pire od batata tako što ćeš ga najprije ispeći u pećnici i zatim dobro usitniti u blenderu. Sačuvaj nekoliko kockica pečenog batata za ukras.
2. U lonac stavi mlijeko i vodu te zagrij do vrenja. 
3. Jabuku naribaj i zajedno sa zobenim pahuljicama, pireom od batata, chia sjemenkama i začinima dodaj u lonac s mlijekom i vodom. 
4. Sve skupa kuhaj nekoliko minuta i posluži u zdjelici. 
5. Dodaj kockice pečenog batata kao ukras i sve skupa prelij s jednom žlicom maslaca od badema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:

  • 1 šalica (250 ml) zobenih pahuljica
  • 150 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice pirea od batata
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1 manja jabuka
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica maslaca od badema
  • prstohvat soli
4/6