Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

S novom sezonom dolaze nam delicije poput pečenih jabuka, buče i pekan oraha, a sve smo to umotali u nježni miris cimeta i muškatnog oraščića

Zdrava i ukusna, zobena kaša u jesenskom ruhu držat će te sitom cijeli dan

Kaša s pečenim šljivama



Postupak:

1. Šljivama ukloni sjemenku i peci ih u pećnici oko 10-ak minuta. 
2. U lonac stavi mlijeko i vodu te zagrij do vrenja. 
3. Zobene pahuljice, med i začine dodaj u lonac s mlijekom i vodom. 
4. Sve skupa kuhaj nekoliko minuta i posluži u zdjelici. 
5. Na kašu dodaj pečene šljive i nasjeckane lješnjake, po želji prelij s još meda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 šalica (250 ml) zobenih pahuljica
  • 150 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice klinčića
  • 1 žlica meda
  • 4 veće šljive
  • Lješnjaci
  • Prstohvat soli
3/6