Svinjski kotleti s breskvama, feta sirom i bosiljkom
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 svinjska kotleta s kostima
- košerna sol i papar
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 120 ml balzamičnog octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica svježe nasjeckanog origana
- 2 breskve, narezane na komadiće
- 30 g feta sira, narezanog na kockice
- 60 g svježeg bosiljka
- malo drobljene crvene paprike
- Zagrij pećnicu na jakoj temperaturi, a zatim zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri.
- Svinjske kotlete začini solju i paprom, a zatim u tavu dodaj maslinovo ulje na koje, kada se zagrije, dodaj kotlete i peci na obje strane tri do četiri minute. Smanji vatru na srednju jačinu i peci 8-10 minuta, dok kotleti ne budu gotovi.
- U maloj zdjeli pomiješaj balzamični ocat, med i origano. Tijekom zadnje dvije minute pečenja, smjesu prelij preko kotleta. Makni s vatre i dodaj breskve, a zatim sve zajedno iz tave prebaci u pećnicu i peci 4-5 minuta. Po potrebi dodaj malo vode ako balzamični umak postane pregust.
- Izvadi iz pećnice i dodaj feta sir, bosiljak i malo drobljene crvene paprike.