Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Breskve su bogate vitaminom A i vitaminom C koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i potiče proizvodnju kolagena, a mi smo pronašle šest ukusnih recepata s njima

Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Svinjski kotleti s breskvama, feta sirom i bosiljkom

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 2 svinjska kotleta s kostima
  • košerna sol i papar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica svježe nasjeckanog origana
  • 2 breskve, narezane na komadiće
  • 30 g feta sira, narezanog na kockice
  • 60 g svježeg bosiljka
  • malo drobljene crvene paprike
  1. Zagrij pećnicu na jakoj temperaturi, a zatim zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. 
  2. Svinjske kotlete začini solju i paprom, a zatim u tavu dodaj maslinovo ulje na koje, kada se zagrije, dodaj kotlete i peci na obje strane tri do četiri minute. Smanji vatru na srednju jačinu i peci 8-10 minuta, dok kotleti ne budu gotovi.
  3. U maloj zdjeli pomiješaj balzamični ocat, med i origano. Tijekom zadnje dvije minute pečenja, smjesu prelij preko kotleta. Makni s vatre i dodaj breskve, a zatim sve zajedno iz tave prebaci u pećnicu i peci 4-5 minuta. Po potrebi dodaj malo vode ako balzamični umak postane pregust.
  4. Izvadi iz pećnice i dodaj feta sir, bosiljak i malo drobljene crvene paprike.
4/7