Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Breskve su bogate vitaminom A i vitaminom C koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i potiče proizvodnju kolagena, a mi smo pronašle šest ukusnih recepata s njima

Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Slatko-ljuti tacosi s piletinom u umaku od avokada i breskve

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 1 avokado
  • 1 breskva srednje veličine
  • 1 jalapeño papričica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica soka od limete
  • 3/4 čajne žličice mljevenog korijandra
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1 žlica ljutog taco umaka
  • 2 pileća prsa bez kostiju
  • 4 kukuruzne tortilje
  1. Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Oguli avokado i nareži ga na kockice, kao i breskvu.
  2. U zdjeli srednje veličine pomiješaj avokado, breskvu, jalapeño papričicu, češnjak, sok od limete, korijandar i sol i ostavi sa strane.
  3. U maloj zdjeli pomiješaj taco umak s malo soli i nanesi ga na piletinu, koji ćeš zatim ispeći po 6 minuta na svakoj strani. Ostavi sa strane 5 minuta, a zatim piletinu nareži na tanke komade.
  4. Lagano prepeci tortilje prije nego ih napuniš, a zatim ih napuni piletinom, i umakom od avokada i breskve. Dio umaka možeš ostaviti sa strane.
3/7