Slatko-ljuti tacosi s piletinom u umaku od avokada i breskve
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 avokado
- 1 breskva srednje veličine
- 1 jalapeño papričica
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica soka od limete
- 3/4 čajne žličice mljevenog korijandra
- 1/2 čajne žličice soli
- 1 žlica ljutog taco umaka
- 2 pileća prsa bez kostiju
- 4 kukuruzne tortilje
- Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Oguli avokado i nareži ga na kockice, kao i breskvu.
- U zdjeli srednje veličine pomiješaj avokado, breskvu, jalapeño papričicu, češnjak, sok od limete, korijandar i sol i ostavi sa strane.
- U maloj zdjeli pomiješaj taco umak s malo soli i nanesi ga na piletinu, koji ćeš zatim ispeći po 6 minuta na svakoj strani. Ostavi sa strane 5 minuta, a zatim piletinu nareži na tanke komade.
- Lagano prepeci tortilje prije nego ih napuniš, a zatim ih napuni piletinom, i umakom od avokada i breskve. Dio umaka možeš ostaviti sa strane.