Piletina Dijon
Sastojci:
1 žličica sjemenki korijandera
2 žlice maslinovog ulja
8 pilećih bataka
¼ šalice sjeckanog luka
4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
1 ½ šalice pilećeg temeljca (ili vode)
2 žlice Dijon senfa
3 žlice kiselog vrhnja
2 žličice estragona
Priprema:
U velikoj tavi tostiraj sjemenke korijandera nad srednje jakom vatrom, 2 minute. Prebaci sjemenke u mužar i usitni ih. Piletinu začini soli i paprom pa je ispeci na ulju, otprilike 10 minuta okrećući. Dodaj i luk, pa kuhaj povremeno miješajući dok luk ne omekša. Dodaj češnjak i kuhaj sve još minutu. Dodaj temeljac i korijander, poklopi poklopcem, i pusti da se kuha na laganoj vatri još 15 minuta. Izvadi piletinu iz tave a u nju stavi senf, estragon i vrhnje. Dobro promiješaj i pusti da se zgusne, otprilike 5 minuta. Vrati piletinu u lonac i sve promiješaj.