Tuna s provincijskim povrćem
Sastojci:
½ šalice maslinovog ulja
500 g tikvica narezanih na polumjesece
½ crvenog luka
1 crvena paprika, rezana na trakice
4 stabljike timijana
4 češnja češnjaka, 2 tanko rezana i 2 prepolovljena
1 sjeckana rajčica
1 komorač
¼ šalice Kalamata maslina bez koštica
1 žlica kapara
4 fileta tune
Priprema:
U velikoj dubokoj tavi ugrij ¼ šalice ulja, pa dodaj tikvice, papriku, luk, timijan i češnjak. Začini solju i paprom, te kuhaj na jakoj vatri, povremeno miješajući, oko 7 minuta. Dodaj rajčicu, tanko rezani komorač, masline i kapare, pa kuhaj još 2-3 minute. Tunu posoli i popapri pa ispeci na preostalom ulju na srednje jakoj vatri, 1,5 minute sa svake strane. Poklopi tavu i ostavi tunu da se peče na slaboj vatri još 2 minute. Na tanjur serviraj prvo povrće, a onda filete tune na vrhu.