Pilaf od smeđe riže, zelenih maslina i limuna
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 srednja luka
6 češnja češnjaka
10 šalica vode
3 šalice smeđe riže okruglog zrna (ako ne možeš naći tu, iskoristi bijelu rižu okruglog zrna)
1 grančica timijana
1 lovorov list
1 ½ šalica zelenih maslina bez koštice
½ šalice sjeckanog peršina
¼ šalice sjeckanog svježeg bosiljka
3 žlice limunove korice
1 šalica tvrdog ribanog sira
Priprema:
U velikoj tavi zagrij ulje, dodaj sjeckani luk i češnjak i kuhaj miješajući na laganoj vatri, otprilike 8 minuta. Dodaj vodu, rižu, timijan i lovor, te kuhaj prema uputama na pakiranju riže (dužina kuhanja ovisit će o vrsti riže). Umiješaj jednu žlicu soli, makni lovor i timijan, te umiješaj prepolovljene masline i sve ostale sastojke. U tanjuru posipaj sa sirom i poprskaj s još malo maslinovog ulja.