Pileći souvlaki s tzatziki umakom
1/4 šalice maslinovog ulja
2 žlice soka od limuna
2 režnja češnjaka, protisnuta
1 žličica sušenog origana
3/4 žličice soli
650 g pilećih prsa bez kože, nasjeckanih na kockice za ražnjiće
drveni štapići za ražnjiće
Umak
180 - 200 mL grčkog jogurta
1/2 krastavca, oguljen i nariban
1 žlica maslinovog ulja
2 žličice alkoholnog octa
1 režanj češnjaka, protisnut
prstohvat soli
Spojite maslinovo ulje, sok od limuna, 2 protisnuta režnja češnjaka, origano i sol u plastičnoj vrećici dodajte narezanu piletinu i dobro promućkajte. Istisnite višak zraka i svežite vrećicu.
Za umak - pomiješajte jogurt, krastavac, maslinovo ulje, ocat, češnjak i prstohvat soli u zdjelici. Ohladite ga u hladnjaku prije posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa