Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Ove godine isprobajte nešto drugačije

Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Kineski kotleti (ili vratina)

Image


(6 svinjskih kotleta ili vratine)

1/2 šalice soja sosa
1/4 šalice smeđeg šećera
2 žlice soka od limuna
1 žlica biljnog ulja
1/2 žličice naribanog đumbira (svježi)
1/4 žličice češnjaka u prahu
6 svinjskih kotleta ili odrezaka vratine

U posudi pomiješajte soja sos, smeđi šećer, sok od limuna, biljno ulje, đumbir i češnjak u prahu. Odvojite  malo marinade za premazivanje tijekom pečenja. Kotlete ili vratinu vilicom napikajte s obje strane, stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje te u nju ulijte i marinadu. Promućkajte, istisnite višak zraka, svežite vrećicu i ostavite u hladnjaku 6 do 8 sati. Meso pecite 7 do 10 minuta sa svake strane, ovisno o debljini mesa, povremeno premazujući marinadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/16