Azijski ražnjići
(za 6 ražnjića)
3 žlice Hoisin umaka
3 žlice sherryja
1/4 šalice soja sosa
2 žlice smeđeg šećera
2 mlada luka, nasjeckana
2 režnja češnjaka, protisnuta
1 žličica svježe naribanog đumbira
650 g odrezaka od junećeg buta
štapići za ražnjiće
U maloj posudici pomiješajte Hoisin umak, sherry, soja sos, šećer, mladi luk, češnjak i đumbir. Narežite odreske na manje komade za ražnjiće, a zatim ih stavite u veliku plastičnu vrećicu (za zamrzavanje) koja ne propušta. Ulijte u nju i umak te sve dobro promućkajte. Istisnite višak zraka i svežite vrećicu te ostavite dva sata, ili preko noći, u hladnjaku. Prije pečenja meso nabodite na štapiće. Ražnjiće ne treba dugo peći – ako su odresci (ili komadići) bili tanji, dovoljno je već 3 minute sa svake strane.