Hamburgeri omotani špekom
(za 6 hamburgera)
1/2 šalice naribanog Cheddar sira
1 žlica naribanog Parmezana
1 mali nasjeckani crveni luk
1 jaje
1 žlica kečapa
1 žlica Worcestershire umaka
1/2 žličice soli
1/8 žličice papra
500 g mljevene junetine
6 tankih (i dugačkih) šnitica špeka ili pancete
6 peciva za hamburgere
dodaci po želji – salata, rajčica, sir, kečap majoneza...
U posudi pomiješajte Cheddar, Parmezan, luk, jaje, kečap, Worcestershire umak, sok i papar. U to dobro umiješajte i mljevenu junetinu. Od smjese formirajte 6 pljeskavica i oko svake omotajte po šnitu špeka ili pancete i pričvrstite čačkalicama. Ovisno o debljini pljeskavice pecite 5 do 10 minuta sa svake strane. A onda slažite dalje hamburgere sa sastojcima koje najviše volite.