Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Ove godine isprobajte nešto drugačije

Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Slatki pileći ražnjići

Image


(za 12 ražnjića)

1/4 šalice suncokretovog ulja
1/3 šalice meda
1/3 šalice soja sosa
1/4 žličice mljevenog crnog papra
8 polovica pilećih prsa – narezani na kockice za ražnjiće
2 režnja češnjaka
5 malih glavica crvenog luka (narezani na kockice za ražnjiće)
2 crvene paprike (narezani na kockice za ražnjiće)
2 tikvice, narezane na kolutiće
štapići za ražnjiće

U velikoj posudi pomiješajte ulje, med, soja sos i papar. Prije dodavanja piletine odvojite malo marinade za premazivanje ražnjića prilikom pečenja. Stavite piletinu, češnjak, narezani luk i papriku u posudu s marinadom, dobro promiješajte, poklopite i stavite u hladnjak na barem dva sata. Nakon toga ocijedite marinadu i počnite slagati ražnjiće – piletinu, luk, papriku, tikvicu pa sve ispočetka. Ražnjiće tijekom pečenja premazujte odvojenom marinadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/16