Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Ove godine isprobajte nešto drugačije

Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Najbolja marinada za junetinu (biftek/ramstek)

Image


(za jedan veći ili 2 manja juneća odreska - bifteka, ramsteka)

4 žlice soja sosa
1/2 šalice maslinovog ulja
3 žlice limunovog soka
2 žlice  Worcestershire umaka
1 i 1/2 žlice češnjaka u prahu
3 žličice miješanih mediteranskih začina
1 žlica sušenog sjeckanog peršina
1 žličica mljevenog bijelog papra
po želji – 1/4 žličice ljutog tabasco umaka

Štapnim mikserom (ili multipraktikom) u posudi pomiješajte soja sos, maslinovo ulje, sok od limuna,  Worcestershire umak, češnjak i sve začine. Miješajte tridesetak sekundi sve dok se sve ne sjedini. Ovom smjesom marinirajte junetinu, pokrijte posudu i stavite u hladnjak barem na sat vremena (najduže osam sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/16