Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Ovih dana nema ničeg boljeg od tanjura tople juhe

Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Gusta juha s gljivama i krumpirom


Priprema:

1. Otopi maslac u većem loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj narezane gljive i luk. Kuhaj uz povremeno miješanje oko 6-8 minuta. Dodaj češnjak pa još kuhaj minutu.

2. Umiješaj brašno pa nakon minute dodaj vino i sve dobro promiješaj. 

3. Dodaj kokošji temeljac, timijan, lovorov list, sol i papar. Kad sve zavrije, smanji vatru i neka sve krčka još desetak minuta.

4. Dodaj narezane krumpire, pokrij lonac i kuhaj još desetak minuta. Smanji vatru na minimum, dodaj vrhnje za kuhanje i peršin i sve dobro promiješaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • 500 g gljiva po izboru (narezanih na komade po želji)
  • 3 luka 
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • pola šalice bijelog vina
  • 4 šalice kokošjeg temeljca
  • žlica timijana
  • lovorov list
  • sol, papar
  • 450 g krumpira (narezanog na komadiće)
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice peršina
3/4