Gusta juha s gljivama i krumpirom
Priprema:
1. Otopi maslac u većem loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj narezane gljive i luk. Kuhaj uz povremeno miješanje oko 6-8 minuta. Dodaj češnjak pa još kuhaj minutu.
2. Umiješaj brašno pa nakon minute dodaj vino i sve dobro promiješaj.
3. Dodaj kokošji temeljac, timijan, lovorov list, sol i papar. Kad sve zavrije, smanji vatru i neka sve krčka još desetak minuta.
4. Dodaj narezane krumpire, pokrij lonac i kuhaj još desetak minuta. Smanji vatru na minimum, dodaj vrhnje za kuhanje i peršin i sve dobro promiješaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 3 žlice maslaca
- 500 g gljiva po izboru (narezanih na komade po želji)
- 3 luka
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice brašna
- pola šalice bijelog vina
- 4 šalice kokošjeg temeljca
- žlica timijana
- lovorov list
- sol, papar
- 450 g krumpira (narezanog na komadiće)
- 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice peršina