Juha s piletinom za borbu protiv prehlade
Priprema:
1. Zagrij maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, mrkve i celer. Kuhaj i miješaj povremeno, oko 3-4 minute, dok sve ne omekša. Dodaj češnjak, đumbir, timijan, ružmarin pa sve zajedno kuhaj još 2 minute.
2. Dodaj kokošji temeljac, lovorov list i šalicu vode. Kad sve zavrije dodaj piletinu. Neka se polako krčka. Kuhaj sve dok se piletiina ne skuha, oko 12 minuta. Izvadi piletinu, usitni je pomoću dvije vilice i ostavi sa strane.
3. U lonac dodaj tjesteninu i kuhaj oko 8-10 minuta.
4. Vrati piletinu i sok od limuna, začini sa solju i paprom i na kraju posluži s nasjeckanim vlascem po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 3 mrkve
- 2 celera
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica naribanog đumbira (ili đumbira u prahu)
- 1 žlica timijana
- 1 žlica ružmarina
- 5 šalica kokošjeg temeljca
- lovorov list
- 450 g pilećeg zabatka bez kožice i kostiju
- 3/4 šalice tjestenine po izboru (neke sitnije)
- sok 1 limuna
- sol, papar
- 2 žlice vlasca po želji