Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Ovih dana nema ničeg boljeg od tanjura tople juhe

Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Juha s piletinom za borbu protiv prehlade


Priprema:

1. Zagrij maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, mrkve i celer. Kuhaj i miješaj povremeno, oko 3-4 minute, dok sve ne omekša. Dodaj češnjak, đumbir, timijan, ružmarin pa sve zajedno kuhaj još 2 minute. 

2. Dodaj kokošji temeljac, lovorov list i šalicu vode. Kad sve zavrije dodaj piletinu. Neka se polako krčka. Kuhaj sve dok se piletiina ne skuha, oko 12 minuta. Izvadi piletinu, usitni je pomoću dvije vilice i ostavi sa strane. 

3. U lonac dodaj tjesteninu i kuhaj oko 8-10 minuta.

4. Vrati piletinu i sok od limuna, začini sa solju i paprom i na kraju posluži s nasjeckanim vlascem po želji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 3 mrkve
  • 2 celera
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica naribanog đumbira (ili đumbira u prahu)
  • 1 žlica timijana
  • 1 žlica ružmarina
  • 5 šalica kokošjeg temeljca
  • lovorov list
  • 450 g pilećeg zabatka bez kožice i kostiju
  • 3/4 šalice tjestenine po izboru (neke sitnije)
  • sok 1 limuna
  • sol, papar
  • 2 žlice vlasca po želji
2/4