Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Ovih dana nema ničeg boljeg od tanjura tople juhe

Vrijeme je za jela na žlicu: Imamo 3 super recepta za jesenske juhe

Juha od pečene tikve kao jesenski klasik


Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje i stavi na njega tikvu, paprike, jabuku te preko njih sol, papar, timijan i dvije žlice maslinovog ulja. Lagano sve promiješaj i pevi 45-50 minuta (na pola promiješaj).

2. U veliikom loncu zagrij dvije žlice maslinovog ulja i dodaj češnjak i luk te miješaj kuhajući 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Dodaj pečenu tiikvu, paprike, jabuku, a zatim i povrtni temeljac. 

3. Kad sve zavrije, smanji vatru i ostavi da se sve krčka još 5-10 minuta. Sa štapnim mikserom pretvori sve u pire. Dodaj vrhnje ili grčki jogurt, sol i papar po želji, a ako je juha pregusta za tvoj ukus, dodaj još povrtnog temeljca. 

4. Na kraju posluži sa sjemenkama bundeve (možeš ih prethodno malo prepeći na tavici).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 butternut tikva (očišćena, narezana na komadiće)
  • 2 crvene paprike (narezane na komadiće)
  • 1 zelena jabuka (oguljena i narezana na komadiće)
  • žlica timijana
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 veći luk
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • pola šalice vrhnja za kuhanje (ili grčkog jogurta)
  • 3 žlice sjemenki bundeve
4/4