NAJDRAŽA HRANA

Vrijeme je za 'comfort food': Sjajni recepti koji griju dušu

Tople bogate juhe ili pak sočni browniesi? Imamo sjajne recepte za hranu koja jamči užitak

tjestenina
Foto: Shutterstock

Pileća juha s rezancima

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
  • 1 veći luk
  • 4 režnja češsnjaka
  • 3 rebra celera
  • 3 već mrkve
  • 2 lista lovora
  • 1/2 žličice majčine dušice (suhe)
  • 500 g pilećih prsiju
  • 2 l pilećeg temeljca
  • sol i papar
  • 200 g sviježe tjestenine sa jajima

Priprema:

U posudi za kuhanje otopi maslac i dodaj nasjeckane i očišćene mrkve celer, luk i usitnjeni češnjak. Sve prodinstaj uz povremeno miješanje. U međuvremenu u 1 litru temeljca stavi pileća prsa i kuhaj oko 20 minuta, a ostatak temeljca uspi u dinstano povrće i dodaj lovor i majčinu dušicu, smanji vatru i kuhaj sve poklopljeno 20 min. Nakon 20 min, piletinu izvadi iz temeljca i prebaci na dasku za rezanje, a temeljac od kuhanja piletine dodaj u povrće i nastavi sve kuhati na lagano.

Piletinu natrgaj na manje komade uz pomoć dvije vilice , pa je dodaj u juhu skupa sa tjesteninom. Onda sve posoli i popapri i nastavi kuhati dok se tjestenina ne skuha 3-4 min. Gotovu juhu skini sa vatre i izvadi lovorove listove, razlij u zdjelice ili tanjure i pospi sa sjeckanim peršinom.

Image
Foto: Pixabay
3/7