Pileća juha s rezancima
Sastojci:
- 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
- 1 veći luk
- 4 režnja češsnjaka
- 3 rebra celera
- 3 već mrkve
- 2 lista lovora
- 1/2 žličice majčine dušice (suhe)
- 500 g pilećih prsiju
- 2 l pilećeg temeljca
- sol i papar
- 200 g sviježe tjestenine sa jajima
Priprema:
U posudi za kuhanje otopi maslac i dodaj nasjeckane i očišćene mrkve celer, luk i usitnjeni češnjak. Sve prodinstaj uz povremeno miješanje. U međuvremenu u 1 litru temeljca stavi pileća prsa i kuhaj oko 20 minuta, a ostatak temeljca uspi u dinstano povrće i dodaj lovor i majčinu dušicu, smanji vatru i kuhaj sve poklopljeno 20 min. Nakon 20 min, piletinu izvadi iz temeljca i prebaci na dasku za rezanje, a temeljac od kuhanja piletine dodaj u povrće i nastavi sve kuhati na lagano.
Piletinu natrgaj na manje komade uz pomoć dvije vilice , pa je dodaj u juhu skupa sa tjesteninom. Onda sve posoli i popapri i nastavi kuhati dok se tjestenina ne skuha 3-4 min. Gotovu juhu skini sa vatre i izvadi lovorove listove, razlij u zdjelice ili tanjure i pospi sa sjeckanim peršinom.