Zdraviji pohani pileći medaljoni
Priprema:
Piletinu nareži na koliko toliko jednake dijelove težine oko 50 g svaki. Pomiješaj sastojke za marinadu u posudi, češnjak protisni ili skroz sitno nasjeckaj, dodaj piletinu i dobro je uvaljaj rukama u marinadu. Poklopi i stavi u haldnjak na najmanje 1 sat. Kada se meso mariniralo, zagrij pećnicu na 180°C i pleh obloži papirom za pečenje. Kruh, parmezan i ulje stavi u sjeckalicu pa usitni u mrvice. Stavi panadu u široku posudu pa dodaj meso, svaki komadić uvaljaj dobro u panadu i slaži na pleh. Peci oko 25-30 minuta tj. dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju.
Sastojci:
- 2 očišćena pileća prsa bez kože
- 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
- 1 žlica grčkog jogurta
- 1 jaje
- 1 češanj češnjaka
- sok i korica pola limuna
- sol papar
- 2 šnite jedan dan starog integralnog/raženog/crnog kruha
- 20 g ribanog parmezana
- 1 žlica maslinovog ulja