Voliš jesti pohano, ali se bojiš da je takva hrana premasna? Evo kako pripremiti zdraviju verziju

Standardni nedjeljni ručak - pohano meso, krumpir i salata. Zvuči idealno, zar ne? Da, ali je i vrlo kalorično i masno. Srećom, mi znamo sve trikove pohanja bez suvišnih masnoća

Voliš jesti pohano, ali se bojiš da je takva hrana premasna? Evo kako pripremiti zdraviju verziju

Zdraviji pohani pileći medaljoni

Priprema:

Piletinu nareži na koliko toliko jednake dijelove težine oko 50 g svaki. Pomiješaj sastojke za marinadu u posudi, češnjak protisni ili skroz sitno nasjeckaj, dodaj piletinu i dobro je uvaljaj rukama u marinadu. Poklopi i stavi u haldnjak na najmanje 1 sat. Kada se meso mariniralo, zagrij pećnicu na 180°C i pleh obloži papirom za pečenje. Kruh, parmezan i ulje stavi u sjeckalicu pa usitni u mrvice. Stavi panadu u široku posudu pa dodaj meso, svaki komadić uvaljaj dobro u panadu i slaži na pleh. Peci oko 25-30 minuta tj. dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 očišćena pileća prsa bez kože
  • 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 1 češanj češnjaka
  • sok i korica pola limuna
  • sol papar
  • 2 šnite jedan dan starog integralnog/raženog/crnog kruha
  • 20 g ribanog parmezana
  • 1 žlica maslinovog ulja
3/4