Voliš jesti pohano, ali se bojiš da je takva hrana premasna? Evo kako pripremiti zdraviju verziju

Standardni nedjeljni ručak - pohano meso, krumpir i salata. Zvuči idealno, zar ne? Da, ali je i vrlo kalorično i masno. Srećom, mi znamo sve trikove pohanja bez suvišnih masnoća

Voliš jesti pohano, ali se bojiš da je takva hrana premasna? Evo kako pripremiti zdraviju verziju

Zdravija verzija pohanog kruha

Priprema:

U zdjeli izmiješaj bjelanjke, mlijeko, sirup za palačinke, vaniliju te cimet. Dobro izmućkaj pjenjačom par minuta, da se bjelanjci zapjene.Ugrij teflonsku tavu te je namasti s malo kokosovog ulja u spreju, nikako nemoj pretjerati već nanesi tek toliko da se kruh ne lijepi za tavu. Kad se tava ugrijala, počni umakati integralne tosteve u pripremljenu smjesu. Obilno ih natopi smjesom te ih odmah stavljaj na vruću tavu. Malo smanji vatru, te peci po oko 2-3 minute sa svake strane. Pohani kruh posluži preliven s malo sirupa za palačinke ili s nekim drugim preljevom po želji, uz dodatak šumskog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 5 šnita integralnog tosta
  • 3 kom (oko 100 g) bjelanjaka
  • 1/4 šalice zobenog ili bademovog mlijeka
  • 30 g sirupa za palačinke
  • 1/2 žličice arome vanilije
  • 1/2 žličice cimeta
  • Kokosovo ulje u spreju
  • šumsko voće i sirup za palačinke
2/4