Zdravija verzija pohanog kruha
Priprema:
U zdjeli izmiješaj bjelanjke, mlijeko, sirup za palačinke, vaniliju te cimet. Dobro izmućkaj pjenjačom par minuta, da se bjelanjci zapjene.Ugrij teflonsku tavu te je namasti s malo kokosovog ulja u spreju, nikako nemoj pretjerati već nanesi tek toliko da se kruh ne lijepi za tavu. Kad se tava ugrijala, počni umakati integralne tosteve u pripremljenu smjesu. Obilno ih natopi smjesom te ih odmah stavljaj na vruću tavu. Malo smanji vatru, te peci po oko 2-3 minute sa svake strane. Pohani kruh posluži preliven s malo sirupa za palačinke ili s nekim drugim preljevom po želji, uz dodatak šumskog voća.
Sastojci:
- 5 šnita integralnog tosta
- 3 kom (oko 100 g) bjelanjaka
- 1/4 šalice zobenog ili bademovog mlijeka
- 30 g sirupa za palačinke
- 1/2 žličice arome vanilije
- 1/2 žličice cimeta
- Kokosovo ulje u spreju
- šumsko voće i sirup za palačinke