Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Dominique Ansel u svijetu slastičarstva izaziva strahopoštovanje, no ovaj se francuski pastry chef odlučio približiti svojim fanovima i izazvati ih da u sigurnosti svojih domova za vrijeme karantene spravljaju slastice po njegovim receptima. Hoćeš li se i ti odvažiti na izazov?

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Tart Vanilla Sablé

185 g brašna
85 g štaub šećera
50 g škrob
1 g soli
3 g vanilije
130 g maslaca
1 jaje

Pomiješaj zajedno štaub šećer, brašno, škrob, sol i vaniliju u velikoj zdjeli. Dodaj maslac rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Dodaj jaje i sve pomiješaj. Tijesto zamotaj u foliju i stavi na hlađenje na 30 minuta. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i na zamašćeni kalup stavi razvaljano tijesto. Kada se kalup ispeče napuni ga kremom od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/9