Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Dominique Ansel u svijetu slastičarstva izaziva strahopoštovanje, no ovaj se francuski pastry chef odlučio približiti svojim fanovima i izazvati ih da u sigurnosti svojih domova za vrijeme karantene spravljaju slastice po njegovim receptima. Hoćeš li se i ti odvažiti na izazov?

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Brownies kolači s karamelom

300 g maslaca
600 g šećera
6 jaja
140 g kakaa u prahu
6 g soli
8 g praška za pecivo
230 g brašna glatkog
450 g čokoladnih komadića

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješaj maslac s 200 grama šećera i sve zagrijavaj dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Izmuti jaja i preostalih 400 grama šećera, a zatim šećernu smjesu izlij u onu od jaja i sve pomiješaj. Dodaj kakao prah, sol, prašak za pecivo i brašno. Sve pomiješaj i zatim dodaj komadiće čokolade. Sve istresi u namašćeni kalup i peci oko 25 minuta. Kada je brownie podloga pečena pusti ju neka se ohladi, a zatim ju prelij smjesom od karamele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/9