Buddha bowl
Buddha bowl je zapravo krovni naziv za cijeli niz povrtnih jela koja se poslužuju u jednoj posudici. Osim povrća na popisu, možeš koristiti i bilo koje povrće koje imaš u hladnjaku.
- 1 konzerva slanutka
- 1 šalica riže
- 1 avokado
- 1 brokula
- 2 mlada luka
- 2 rajčice
- 1 glavica zelene salate
- 1 limun
- Kurkuma
- Mljevena crvena paprika
- Maslinovo ulje
- Papar
- Sol
Konzervu slanutka dobro ocijedi te ga stavi u posudu. Na njega dodaj 2 žlice maslinovog ulja, 1 žličicu soka limuna, malo kurkume, mljevene crvene paprike te soli i papra. Sve dobro promiješaj i stavi na polovicu posude za pečenje prekrivene papirom za pečenje.
Brokulu nareži na pojedinačne cvjetove te ju dobro operi i zatim posuši papirnatim ručnikom. Poslaži ju pored slanutka i zalij maslinovim uljem te posipaj kurkumom, paprom i solju. Sve skupa peci dok brokula i slanutak ne budu hrskavi.
Skuhaj rižu i ostavi ju da se ohladi. Avokado očisti od sjemenke i kore te ga zgnječi vilicom. Dodaj sok jednog limuna te papra i soli po želji i dobro promiješaj. Rajčice nareži na četvrtine, a zelenu salatu operi i začini po volji. Kada je sve spremno, počni slagati svoju Buddha bowl.
Najprije u dio posude stavi rižu, zatim malo slanutka, pa brokulu te na kraju zelenu salatu i rajčicu. Sredinu posude prekrij umakom od avokada i sve završi s kolutićima mladog luka.