Jednostavni, a fini recepti

Dolazi ti prijateljica vegetarijanka na večeru? Oduševi je ovim receptima

Velika si ljubiteljica mesa, no na večeru dolazi vege prijateljica? Ne brini, mi dolazimo u spas. A ako si i sama vegetarijanka, možda još nisi isprobala ove recepte

vege jela.jpg
Foto: Unsplash

Wok s tofuom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wok je popularno i brzo jelo za koje ne treba puno truda, a rezultat je više nego vrhunski.

  • 1 svježi tofu
  • 1 šalica mladih mahuna
  • 1 mrkva
  • 1/4 kupusa
  • 1 šalica nasjeckanih gljiva
  • 1 crvena paprika
  • Maslinovo ulje
  • Sojin umak
  • Sezamovo ulje
  • Malo brašna
  • Kurkuma
  • Papar
  • Sol
  • Tjestenina po izboru
  • Sezam

Tofu najprije dobro ocijedi tako što ćeš ga izvaditi iz pakiranja i umotati u nekoliko slojeva papirnatih ubrusa. Zatim ga stavi na ravnu površinu i na njega stavi dasku za rezanje na koju ćeš staviti nešto teško poput lonca ili teglice povrća. Ostavi da se ocijedi minimalno 15 minuta.

Dok se tofu cijedi, nareži mrkvu, kupus i crvenu papriku na tanke trakice te skuhaj tjesteninu. Kada je tofu spreman nareži ga na kockice i pomiješaj najprije s dvije žlice maslinovog ulja. Zatim dodaj mješavinu brašna, kurkume, soli i papra te ga dobro prekrij smjesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrij maslinovo ulje u woku na najvećoj temperaturi štednjaka i na vruće ulje ubaci tofu. Neka se peče uz konstantno prevrtanje dok ne dobije zlatno smeđu boju. Tofu izvadi iz woka i dodaj još maslinovog ulja. Kada se ulje opet ugrije ubaci sve povrće i peci ga dok ne omekša. Zatim dodaj sezamovo ulje i sojin umak te miješaj još koju minutu. Kada je gotovo, na povrće dodaj tofu i tjesteninu i sve dobro promiješaj.

Posluži toplo i posipaj s malo sezama.

2/4