Wok s tofuom
Wok je popularno i brzo jelo za koje ne treba puno truda, a rezultat je više nego vrhunski.
- 1 svježi tofu
- 1 šalica mladih mahuna
- 1 mrkva
- 1/4 kupusa
- 1 šalica nasjeckanih gljiva
- 1 crvena paprika
- Maslinovo ulje
- Sojin umak
- Sezamovo ulje
- Malo brašna
- Kurkuma
- Papar
- Sol
- Tjestenina po izboru
- Sezam
Tofu najprije dobro ocijedi tako što ćeš ga izvaditi iz pakiranja i umotati u nekoliko slojeva papirnatih ubrusa. Zatim ga stavi na ravnu površinu i na njega stavi dasku za rezanje na koju ćeš staviti nešto teško poput lonca ili teglice povrća. Ostavi da se ocijedi minimalno 15 minuta.
Dok se tofu cijedi, nareži mrkvu, kupus i crvenu papriku na tanke trakice te skuhaj tjesteninu. Kada je tofu spreman nareži ga na kockice i pomiješaj najprije s dvije žlice maslinovog ulja. Zatim dodaj mješavinu brašna, kurkume, soli i papra te ga dobro prekrij smjesom.
Zagrij maslinovo ulje u woku na najvećoj temperaturi štednjaka i na vruće ulje ubaci tofu. Neka se peče uz konstantno prevrtanje dok ne dobije zlatno smeđu boju. Tofu izvadi iz woka i dodaj još maslinovog ulja. Kada se ulje opet ugrije ubaci sve povrće i peci ga dok ne omekša. Zatim dodaj sezamovo ulje i sojin umak te miješaj još koju minutu. Kada je gotovo, na povrće dodaj tofu i tjesteninu i sve dobro promiješaj.
Posluži toplo i posipaj s malo sezama.