Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Aromatična svinjetina s umakom od senfa i meda

Image



Sastojci:
komad svinjetine po izboru (oko 1 kg) - primjerice, otkošteni kare
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslac
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg timijana
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
1 i pol žličica sitno nasjeckanog ružmarina
2 režnja češnjaka - protisnuta
1 šalica krušnih mrvica (idealne bi bile panko -  japanske krušne mrvice od kruha bez kore)
4 + 2 žlice senfa
2 cijele glavice češnjaka
3 žlice meda
sol i papar

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva. Posolite i popaprite svinjetinu. Zagrijte veću posudu koju možete kasnije staviti u pećnicu. Dodajte ulje te na njemu pecite svinjetinu sa svih strana dok ne dobije zlaćanu boju. Prebacite svinjetinu na tanjur.
U posudu zatim dodajte maslac, timijan, peršin, ružmarin i protisnuti češnjak -  te popržite oko minutu. Umiješajte i krušne mrvice i jednu žličicu soli -  te pržite još 2 minute. Prebacite krušne mrvice na papir za pečenje. Premažite svinjetinu s dvije žlice senfa i uvaljajte u krušne mrvice. Vratite svinjetinu u posudu. prepolovite glavice češnjaka i dodajte svinjetini. Pecite u pećnici oko 45 - 60 minuta, dok se meso u potpunosti ne ispeče.
U međuvremenu posudu stavite na srednju vatru, ulijte med, ostatak senfa i 1/4 šalice vode i miješajte dok se umak ne sjedini. Kuhajte dok se ne zgusne, oko 2 minute. Poslužite svinjetinu i umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/12