Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Fritata od šparoga

Image



Sastojci:
2 žlice maslaca
1 sitno nasjeckani crveni luk
1 vezica očišćenih svježih šparoga, nasjeckanih (oko 2 šalice)
4 velika jaja
1/2 šalice vrhnja za kuhanje
100 g feta sira, sitno natrganog
sol i papar po želji

Priprema:
U tavi otopite maslac. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte šparoge i još kratko propirjate, 2 minute. Umutite jaja, pa dodajte vrhnje malo soli (pazite zbog fete) i papra. Na kraju dodajte i feta sir. Prelijte jaja preko šparoga i ispecite fritatu - oko 4-5 minuta. Tavu možete prebaciti i u dobro zagrijanu pećnicu (grill) te dodatno zapeći fritatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/12