Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Punjena jaja na francuski način



Sastojci:
8 velikih jaja
1/3 šalice nasjeckane šunke
1 žlica nasjeckanog mladog luka
1 žlica nasjeclanog peršina
1 žlica light majoneze
1 čajna žlica senfa
1 čajne žlice svježe nasjeckanog timijana
1/8 čajne žlice soli
1/8 čajne žlice papra
2 kriške bijelog kruha, natrganog na veće komade
malo ulja

Priprema:
Jaja stavite u veći lonac. Napunite posudu vodu tako da prekrije jaja, te kuhajte dok voda ne zavri. Kad zavri, maknite s vatre i ostavite da odstoji 12 minuta. Isperite sa hladnom vodom i ocijedite. Ogulite jaja te narežite na pola (po dužini). Izvadite žumanjak – 4 žumanjka stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte šunku i preostalih 7 sastojaka te sve dobro promiješajte.
Kruh usitnite u mrvice u multipraktiku. U svaku polovicu jajeta stavite po jednu čajnu žlicu pripremljene mješavine. Posipajte svaku polovicu sa 1 čajnom žlicom mrvica kruha.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Jaja malo nauljite i stavite u pećnicu te pecite 5 minuta dok se mrvice ne zapeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/12