Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Šunka u kruhu s umakom od hrena

Image



Sastojci:
šunka
2 kg glatkog brašna
2 dag kvasca
mala žlica soli
1 dcl vode
0,5 dl ulja

Priprema:
Šunku kuhajte u vodi otprilike tri sata na laganoj vatri. U međuvremenu pripremite tijesto za kruh s malo kvasca. Kada je šunka kuhana, tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm i povrh položite šunku pazeći da unutrašnji dio šunke bude položen prema dolje. Tijesto obložite oko šunke, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike 2 sata na 180° C. Kruh možete ukrasiti različitim ukrasima od tijesta i prije pečenja premazati razmućenim jajetom.Kada je šunka pečena i ohlađena, kruh razrežite na pola, poslužite narezanu šunku s kuhanim jajima, hrenom, mladim lukom i rotkvicama.

Umak od hrena:

Sastojci:
3 velike žlice naribanog hrena
1 dag šećera
1 dag soli
0,2 dl jabučnog octa
2,5 dl tučenog vrhnja

Priprema:
Hren očistimo i operemo. Izribamo ga i pomiješamo sa šećerom, solju i octom. Ujednačimo smjesu pa je lagano miješajući spojimo s tučenim vrhnjem. Ovaj umak pripremamo neposredno prije posluživanja. Poslužimo uz kuhano meso, ribe i povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/12