403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Ultimativni ljetni desert: Torta od sladoleda i maslaca od kikirikija

Ultimativni ljetni desert: Torta od sladoleda i maslaca od kikirikija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Savršeno slatko-slana torta bez pečenja oduševit će sve ljubitelje sladoleda i maslaca od kikirikija

Obožavamo voćne deserte, posebno tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, ali ako moramo birati svog favorita, to će uvijek biti čokolada. A kad u cijelu priču dodamo sladoled, maslac od kikirikija i slane perece - ova torta postaje apsolutni ljetni hit.

Neobična kombinacija smrznutog kikiriki maslaca, slatkog sladoleda od čokolade i vanilije te slanih pereca postat će tvoj ljetni desert broj 1. Super jednostavan, i super ukusan.  Za punjenje su ti potrebni tvoji omiljeni sladoledi od čokolade i vanilije, kremasti maslac od kikirikija i rastopljena čokolada, a tijesto je mješavina slanih pereca, prženih kikirikija i maslaca. Punjenje i tijesto u kombinaciji čine ovu savršenu slatko-slanu sladolednu tortu.  

Sastojci:

300 g slanih pereca (i više ako ih želiš iskoristiti za ukrašavanje)

65 g slanih prženih kikirikija

8 žlica rastopljenog maslaca

1 l sladoleda od čokolade (lagano omekšalog)

500 ml sladoleda od vanilije (lagano omekšalog)

450 g maslaca od kikirikija

100 g rastopljene čokolade za kuhanje (ili tamne čokoalde)

1 žlica kokosovog ulja

Priprema: 1. Pripremi papir za pečenje i obloži okrugli kalup. 2. U blenderu usitni perece i kikiriki u mrvice. Dodaj rastopljeni maslac i blendaj dok se smjesa ne sjedini. Dobro utisni 'tijesto' na dno kalupa i poravnaj. 3. U velikoj zdjeli pomiješaj omekšali čokoladni sladoled i oko pola maslaca od kikirikija (225 g) dok se sve ne sjedini, ostavljajući tragove kikiriki maslaca po cijelom sladoledu. Rasporedi sladoled preko 'tijesta' u ravnomjernom sloju. Poravnaj s većim dijelom rastopljene čokolade. 4. Pokrij i zamrzni 30 minuta do 1 sat. Izvadi iz zamrzivača, dodaj na sve sloj sladoleda od vanilije i preostalog maslaca od kikirikija, na isti način kao i u prvom sloju. Pokrij cijelu tortu i zamrzni na 4-6 sati ili najbolje preko noći. 5. Kao šećer na kraju: U mikrovalnoj rastopi još malo čokolade i kokosovog ulja dok ne dobiješ lijepu tekuću smjesu.  Ostavi da se ohladi 5-10 minuta. Izvadi tortu iz zamrzivača i izvadi je iz kalupa. Prelij rastopljenu čokoladu preko torte, dodaj perece i još jednom je vrati u zamrzivač dok ne bude spremna za posluživanje.  *Izvadi tortu iz zamrzivača 10 minuta prije rezanja. Odmah posluži.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx