Ukusni keksi za zimske dane

Iz jedne smjese napravite četiri vrste keksića

Ukusni keksi za zimske dane

Aromatične kuglice

Image

Ovo su pravi blagdanski mirisni keksi. Po želji im uz cimet možete dodati i malo muškatnog oraščića, vanilin šećera, anisa, klinčića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dodatak četvrtini tijesta:
1 veliko jaje
3/4 šećera u prahu
1.5 žličica soka od limuna
1/4 žličica ekstrakta od vanilije
1/2 žličice sode bikarbona
1/8 žličice soli
1/4 šalice brašna (samo po potrebi)

Za uvaljati:
2 žlice šećera (može i malo vanilin šećera)
1 žličica cimeta
1 žlica sitno mljevenih badema ili oraha

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa, u lim stavite papir za pečenje. U velikoj zdjeli osnovno tijesto dobro izmiksajte s jajem i šećerom. Zatim dodajte sok od limuna, ekstrakt vanilije, sodu bikarbonu i sol. Sve dobro izmiksajte. Ako se tijesto čini premekano, dodajte i još malo dodatnog brašna.

U maloj zdjelici pomiješajte sastojke za "valjanje" – šećer, cimet i bademe ili orahe. Tijesto rukama oblikujte u male kuglice, a zatim ih uvaljajte u pripremljenu aromatičnu smjesu te stavljajte u lim za pečenje. Pecite 8 do 10 minuta dok kuglice ne porumene.

4/5