Ukusni keksi za zimske dane

Iz jedne smjese napravite četiri vrste keksića

Ukusni keksi za zimske dane

Božanstveni bademovi keksi

Image

(za 30 – 40 keksi)

Ovi keksi su više nego ukusni, a ovisno o tome koliko smeljete bademe, konzistencija keksa će biti toliko glatka da neki ne bi niti primijetili da se u njima nalazi ovo orašasto voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dodatak četvrtini tijesta:
85 grama mljevenih badema
50 grama šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličica soli
1/4 žličica sode bikarbone

Mikserom povežite osnovno tijesto i sve dodatke (po želji možete dodati i nekoliko krupnije narezanih badema). Tijesto formirajte u oblik diska (okruglo, spljošteno), dobro omotajte plastičnom folijom i ostavite hladiti tri sata. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva Celzijusa, u lim stavite papir za pečenje.

Ohlađeno tijesto stavite između dva masna papira i izvaljajte na debljinu od oko pola centimetra. Kekse modlicama oblikujte u koji god želite oblik, ili pak ih možete izrezati i nožem, i stavite na papir za pečenje. Pecite oko 12 -15 minuta, sve dok tijesto ne porumeni. Ohladite prije služenja.

3/5