Nakon što smo u prva dva videa vidjeli kako spremiti ukusnu iDomagoj Turkalj koji stoji iza youtube kanala 'Dodo i okusi kuhinje' sprema nam ukusan cheesecake sa šumskim voćem bez pečenja.
Dodo nam je naravno i napisao recept, kako bi ga mogli i isprobati.
Cheesecake možete slagati u posudicama sa poklopcem ako ih spremate za piknik ili u kalup za torte promjera 24 cm.
Za početak 250g keksa staviti u vrećicu i zdrobiti valjkom u mrvice. Prebaciti u posudu, dodati 60g otopljenog maslaca, 35g smeđeg šećera i prstohvat soli te miješati dok keksi ne upiju maslac.
Ostaviti sa strane.
Staviti 400g šumskog voća u posudu na vatru zajedno sa sokom pola limuna, žličicom ekstrakta vanilije, 100g šećera i jednim vanilin šećerom te lagano miješati na vatri dok se voće ne počne raspadati (oko 5 minuta). Staviti 2 žlice škrobnog brašna u 30ml hladne vode, dobro izmiješati te dodati u voće na vatri i miješati dok se ne zgusne. Prebaciti smjesu u drugu posudu, prekriti folijom i staviti ohladiti u hladnjak.
Izmiksajte 400g krem sira sa 85 šećera u prahu i žličicom ekstrakta vanilije, dok ne postane kremasto.
U drugoj posudi istući slatko vrhnje, ali ne do kraja i polako umiješati u krem sir, zajedno sa koricom jednog limuna.
Napuniti vrecicu za istiskanje kremom.
SLAGANJE:
Na dno posudice staviti kekse, istisnuti vrećicom sir (ako nemate vrećicu, koristite žličicu) te na vrh žlicom staviti ohlađeno šumsko voće.
Za ukras staviti listiće mente te zatvoriti posudicu. Neka posudice budu u hladnjaku do piknika. U slast.
Javite nam jeste li isprobale ovaj osvježavajući kolač.
Naš food bloger Domagoj Turkalj u trećoj epizodi nam je pripremio ukusni cheesecake sa šumskim voćem