Piletina i šparoge u umaku sa bijelim vinom
Sastojci za 4 osobe
4 kom. pilećih prsa
sol
papar
2 žlice maslaca
brašno
100 ml bijelog vina
100 ml kokošjeg temeljca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
500 g šparoga
peršin
1 žlica limunovog soka
Priprema jela
1. Prema potrebi istucite pileće meso da bude tanje. Začinite ga solju i paprom.
2. U tavi otopite maslac. Piletinu uvaljajte u brašno te stavite u tavu. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Izvadite je iz tave te držite na toplom.
3. U tavu dodajte vino, temeljac i češnjak te držite na vatri 2 minute.
4. Dodajte šparoge, prekrijte i kuhajte 3-4 minute. Maknite sa vatre te dodajte peršin i limunov sok.
5. Poslužite šparoge i umak sa piletinom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa