Ukusna povrtna juha idealan je izbor za doručak: Imamo i recept

Sastojci koje ćeš staviti u juhu prepuni su hranjivih tvari koje će te razbuditi i pripremiti za dan

Ukusna povrtna juha idealan je izbor za doručak: Imamo i recept

Doručak je najvažniji obrok u danu - mora biti bogat najrazličitijim namirnicama kako bi te što bolje pripremio za nadolazeći radni dan. Zdjela mlijeka i pahuljica za doručak i nisu baš najsretnija opcija, a ubrzo će ti i dosaditi.

Kako bi uvela malo promjene u svoju jutarnju rutinu i isprobala nešto novo za doručak, imamo odličnu ideju za tebe - topla juha umjesto pahuljica

Image

Brz i jednostavan recept za juhu od piletine i špinata


Nekoliko vrsta povrća i ukusni temeljac glavni su sastojci koji će ti biti potrebni, a koji su prepuni hranjivih tvari, osobito temeljac. On ima svojstva koja potpomažu zdravlje probave, poboljšavaju noćni san, ali i jačaju tvoju kosu i tvoje nokte

Hladna zimska jutra idealna su za toplu juhu koja će te razbuditi i ugrijati, ali i nahraniti i pripremiti za dan. Stoga, zamijeniš li svoj klasičan doručak ovakvom ukusnom juhom, sigurno nećeš požaliti.

Povrtna juha za dvoje

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 mali luk narezan na kockice
  • 2 mrkve narezane na kockice
  • 2 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica mljevenog svježeg đumbira
  • 1 čajna žličica kurkume u prahu
  • 950 ml temeljca
  • 2 žlice bijele miso paste
  • 1 tikvica narezana na kockice
  • 450 g svježeg špinata 
  • košer sol i papar
  • svježi korijandar za ukras
  • sezamovo ulje za ukras
Image

(Foto: Pexels) 


Priprema:

  1. Lonac napuni vodom i pusti da zavre. U zavrelu vodu stavi dva jaja i kuhaj oko 6 i pol minuta, a nakon toga izvadi i stavi na hladno. Jaja ostavi sa strane dok ne skuhaš juhu.
  2. U velikom loncu za juhu na vatri srednje jačine zagrij ulje. Dodaj luk, mrkve, češnjak i đumbir i kuhaj 5 minuta dok luk ne postane proziran, a zatim začini solju i paprom.
  3. Dodaj kurkumu u prahu i kuhaj 2 minute, dok juha ne postane mirisna. Ulij temeljac, miso pastu i tikvicu. Povremeno pomiješaj idućih 15 minuta dok tikvice ne postanu mekane i po potrebi dodatno začini. Dodaj špinat i kuhaj otprilike minutu. 
  4. Juhu posluži u zdjeli, jaja prepolovi na dva dijela i dodaj ih u juhu, a zatim ukrasi sezamovim uljem i korijandrom.