
Ukusna povrtna juha idealan je izbor za doručak: Imamo i recept

Doručak je najvažniji obrok u danu - mora biti bogat najrazličitijim namirnicama kako bi te što bolje pripremio za nadolazeći radni dan. Zdjela mlijeka i pahuljica za doručak i nisu baš najsretnija opcija, a ubrzo će ti i dosaditi.
Povrtna juha za dvoje
Sastojci:
2 jaja
1 žlica maslinovog ulja
1 mali luk narezan na kockice
2 mrkve narezane na kockice
2 češnja nasjeckanog češnjaka
1 žlica mljevenog svježeg đumbira
1 čajna žličica kurkume u prahu
950 ml temeljca
2 žlice bijele miso paste
1 tikvica narezana na kockice
450 g svježeg špinata
košer sol i papar
svježi korijandar za ukras
sezamovo ulje za ukras
(Foto: Pexels)
Lonac napuni vodom i pusti da zavre. U zavrelu vodu stavi dva jaja i kuhaj oko 6 i pol minuta, a nakon toga izvadi i stavi na hladno. Jaja ostavi sa strane dok ne skuhaš juhu.
U velikom loncu za juhu na vatri srednje jačine zagrij ulje. Dodaj luk, mrkve, češnjak i đumbir i kuhaj 5 minuta dok luk ne postane proziran, a zatim začini solju i paprom.
Dodaj kurkumu u prahu i kuhaj 2 minute, dok juha ne postane mirisna. Ulij temeljac, miso pastu i tikvicu. Povremeno pomiješaj idućih 15 minuta dok tikvice ne postanu mekane i po potrebi dodatno začini. Dodaj špinat i kuhaj otprilike minutu.
Juhu posluži u zdjeli, jaja prepolovi na dva dijela i dodaj ih u juhu, a zatim ukrasi sezamovim uljem i korijandrom.