U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Prokulice možete voljeti ili mrziti, ali ove recepte morate isprobati!

U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Piletina s keljom pupčarem i umakom od senfa

Image


Za 4 osobe

2 žlice maslinovog ulja, podijeljene
4 polovice pileća prsa, bez kostiju i kože
malo soli
malo papra
3/4 šalice pilećeg temeljca, podijeljena
1/4 šalice prirodnog soka od jabuke
2 žlice Dijon senfa
2 žlice maslaca, podijeljene
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
500 g prokulica, očišćene i prepolovljene

Zagrijte pećnicu na 220 ºC. Tavu (u kojoj možete peći i u pećnici) zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Pileća prsa natrljajte solju i paprom i stavite peći na tavu – pecite dok se piletina ne zarumeni pa okrenite i stavite tavu u pećnicu. Pecite desetak minuta. Pa izvadite piletinu na tanjur i držite na toplom.
U tavu gdje se pekla piletina dodajte pola šalice pilećeg temeljca i sok od jabuke i pričekajte da zavrije – i dobro miješajte kako biste pokupili i sve komadiće piletine koji su možda ostali zapečeni u tavi. Smanjite toplinu, pa 4 minute krčkajte dok se umak ne zgusne. Zatim dodajte senf, žlicu maslaca i peršin.
U drugoj tavi na jednoj žlici maslinovog ulja i žlici maslaca popržite kratko kelj pupčar – dok malo ne omekša. Zatim ga malo posolite i dodajte 1/4 šalice temeljca. Poklopite i kuhajte još 4 minute. Zajedno poslužite pileća prsa i kelj pupčar prelivene umakom od senfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/7