Pizza sa salamom i keljom pupčarem
Za 4 osobe
4 žlice maslinovog ulja
gotovo tijesto za pizzu (500 grama)
250 g kelja pupčara – veoma tanko nasjeckanog
100 g suhe salame po izboru (možete koristiti i špek /pancetu), tanko narezane i prepolovljene
250 g mozzarelle – naribane
malo soli i papra
2 žlice limunovog soka
za posluživanje – miješana zelena salata
Zagrijte pećnicu na 220 ºC. Namastite lim za pečenje i preko njega rastegnite tijesto koliko tanko želite. Tijesto premažite s još malo maslinovog ulja. U posudi pomiješajte nasjeckani kelj pupčar, salamu, mozzarellu, 1 žlicu maslinovog ulja, te malo soli i papra. Rasporedite sve to ravnomjerno po tijestu i stavite peći. Pecite 12 do 15 minuta dok rubovi pizze ne porumene, a sir se lijepo zapeče. Kad izvadite pizzu po njoj "poškropite" ravnomjerno žlicu limunovog soka. Poslužite uz miješanu zelenu salatu začinjenu s malo soli, dvije žlice maslinovog ulja i žlicom limunovog soka.