U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Prokulice možete voljeti ili mrziti, ali ove recepte morate isprobati!

U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Azijska piletina s prokulicama

Image



Za 4 osobe

1 šalica bijele riže dugog zrna
2 jaja
1/2 šalice kukuruznog škroba
500 g pilećih prsa bez kostiju i kože (2 veća), narezano u tanke rezance
3 žlice suncokretovog ulja (i po potrebi još za pečenje piletine)
1 žlica maslinovog ulja
250 g kelja pupčara, tanko nasjeckanog
mali komadić đumbira – oguljen i nariban
2 režnja češnjaka, tanko narezan
3 žlice soja sosa
3 žlice rižinog octa
3/4 šalice vode
2 žlice smeđeg šećera
1 crvena čili papričica, tanko nasjeckana
1 žličica sezamovog ulja
2 manja mlada luka, nasjeckan na tanke kolutiće
2 žlice nasjeckanog poprženog kikirikija

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u posudi umutite jaja s malo soli pa im dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte. U smjesu namačite piletinu (da bude svaki komadić potpuno prekriven). Na tavi i suncokretovom ulju popržite piletinu dok ne postane zlatne boje – pazite da vam se ne slijepi već da svaki komadić bude zaseban.
U drugoj tavi na maslinovom ulju popržite kelj pupčar, đumbir i češnjak. Pržite oko 3 minute dok malo ne omekšaju. U šalici dobro izmiješajte soja sos, ocat, šećer i vodu i dodajte to u tavu gdje je kelj pupčar. Dinstajte povrće dok se tekućina ne ispari i zgusne. Zatim u tavu dodajte i piletinu te čili papričicu i miješajte na vatri još jednu minuti. Na kraju dodajte sezamovo ulje i mladi luk.
Poslužite na riži i pospite prženim kikirikijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7