U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Prokulice možete voljeti ili mrziti, ali ove recepte morate isprobati!

U sezoni: odlični recepti s keljom pupčarem

Tjestenina sa slaninom, prokulicama i limunovom koricom

Image



Za 4 osobe

250 g tjestenine -  orecchiette
500 g kelja pupčara, očišćenog i nasjeckanog na kolutiće
100 g špeka/slanine (kuhani, hamburger), nasjeckanog
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1/2 žlice naribane limunove korice
1 žlica soka od limuna
2 žlice maslaca
1/4 žličice soli
malo papra

Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha u tavi popržite špek da bude hrskav. Iz tave maknite špek pa na njoj prodinstajte nekoliko minuta kelj pupčar i češnjak dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Zatim dodajte špek, limunovu koricu, limunov sok, maslac, sol i papar. Dodajte u tavu u tjesteninu i promiješajte. Odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7