Gratinirani kelj pupčar
Za 6 osoba
2 žlice maslaca (za mazanje vatrostalne posude i sitno nasjeckan povrh jela)
malo soli
malo papra
500 g kelja pupčara, bez korijena i vanjskih listova
1 jaje
1/2 šalice vrhnja za kuhanje
1/3 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice naribanog Gouda sira
1/2 šalice krušnih mrvica
Stavite grijati pećnicu na 200 ºC. Očistite prokulice i stavite ih kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 8 do 10 minuta dok ne omekšaju malo. Ocijedite ih i ugrubo nasjeckajte. Vatrostalnu posudu namažite maslacem te unutra rasporedite kelj pupčar. Umutite jedno jaje, dodajte malo soli i papra, te dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Polijte kelj pupčar vrhnjem i jajem te na kraju pospite sirom i krušnim mrvicama te sitnim komadićima maslaca. Pecite dvadesetak minuta dok ne porumeni i lijepo se zapeče.
Izvor: foodnetwork.com