
Trikovi s Instagrama uz koje ćeš izgledati kao kulinarska majstorica. I kuhanje će postati jednostavnije i brže

Nismo svi sjajni kuharice i to je činjenica - većina nas nije naslijedila ljubav prema kuhinji koju dijele naše majke i bake, a neke često ni nemaju previše vremena koje mogu posvetiti kuhanju. Upravo iz tog razloga nije loše naučiti neke korisne savjete kako "ubrzati" kuhanje i olakšati si posao pripremanja hrane.
Srećom, društvene mreže uvijek su prepune savjeta kako što manje vremena provesti u kuhinji, a pritom pripremiti hranu koja izgleda kao da smo proveli sate i sate pripremajući je.
Većina pribora koji se nalaze u kuhinji možeš iskoristiti u više svrha - u ovom videu na Instagram profilu
Poširana jaja mogu biti prilično teška za savladati, a kako bi si olakšala posao, jednostavno ih poširaj u pećnici. Sve što ti treba je kalup za muffine, jaja i malo vode. U kalup za muffine stavi jaja i dodaj žlicu vode po jajetu. Kalup s jajima stavi u pećnici i peci ih 10 do 15 minuta - na kraju ćeš imati savršeno poširana jaja.
Jesti granola pločice iz dana u dan može brzo postati skupo, ali lako ih možeš napraviti kod kuće i uštedjeti novac. Najprije ćeš tostirati zob u pećnici na 20 minuta kako bi postala hrskava, a zatim ćeš dodati sušene brusnice i sjeckani badem te otopiti med i smeđi šećer u tavi. Smjesu od meda premaži preko zobi, a zatim pločice peci 40 minuta.
Ako to ne radiš kako treba, može potrajati i do nekoliko minuta. Umjesto da gubiš vrijeme, češnjak stavi na dasku za rezanje, nož sa strane položi na njega, lagano ga zgnječi, a zatim ga brzo i jednostavno izvadi iz kore.
Jedan od najomraženijih kuhinjskih zadataka sigurno je ljuštenje jaja. To traje zauvijek, a često zajedno s ljuskom "ode" i dio bjelanjka. To je razlog zašto je ovaj trik toliko dobar - umjesto da kuhaš jaja, pari ih. Ne samo da je potrebno manje vremena, već će ljuska jednostavno kliznuti s jajeta. Sve što trebaš učiniti je staviti ih iznad uzavrele vode i zatim ih staviti u ledenu vodu.
Maslac se obično teško namaže na krišku tosta ili kruha, posebno ako si ga tek izvadila iz hladnjaka. Srećom, postoje dva trika koja ti mogu pomoći da na jednostavan način namažeš maslac. Prvo - maslac možeš naribati izravno na kruh, jer će se mali komadići lakše otopiti. Drugi trik je zagrijati nož na plamenu, što će zatim zagrijati maslac i lakše će se mazati.
Ako ne voliš kuhati, vrijeme čekanja između stavljanja hrane u pećnicu i večere može biti zamorno. Ako pečeš povrće, postoji poseban način na koji ga možeš rezati, što će ti pomoći da ga brže ispečeš. Izreži povrće pomoću japanske tehnike, koja kaže da ih narežeš pod kutom, što će im omogućiti da se brže ispeku u pećnici.
Cijeđenje limuna može brzo postati neuredno, no ovaj će brzi trik riješiti problem. Sve što trebaš je probušiti oba kraja cijelog limuna sa štapićem, a zatim iscijediti sok iz rupe.
Ovaj video prikazuje tri kuhara koji će te izvući iz kuhinje brže nego što si mogla zamisliti. Naučit će te kako brže napraviti hrpu palačinki, kako brzo ispeći više sendviča odjednom i kako narezati nekoliko komada sira u jednom pokretu.
Ako usred recepta shvatiš da nemaš šećera u prahu, dobra stvar je što sama možeš napraviti svoj šećer u prahu, i to vrlo jednostavno. Sve što ti treba je obični šećer i kukuruzno brašno - sastojke stavi u blender, izmiksaj i gotova si!