Gastro
OMILJENI KLASIK

Naše čitateljice znaju trikove uz koje će palačinke uvijek biti najbolje

Naše čitateljice znaju trikove uz koje će palačinke uvijek biti najbolje
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Palačinke svi volimo, a korisni savjeti i trikovi možda te već danas potaknu da zasučeš rukave i isprobaš novi recept za ovu ukusnu slasticu

Ne postoji ništa ljepše od mirisa vrućih palačinki u rano jutro. Ova slastica napravljena od najjednostavnijih sastojaka koje svi imamo u kuhinju omiljeno je jelo i malih i velikih. Jednostavne za pripremu, a savršene za svaku prigodu - od ručka do deserta. Svestrane su i mogu se puniti raznim nadjevima – od klasičnog džema, kiselog vrhnja ili voća, do čokolade, ili čak slanih nadjeva poput sira i šunke. Volimo ih u svim verzijama i oblicima. Iako jednostavni sastojci poput brašna, soli, jaja i mlijeka čini pripremu zabavnom i laganom, nekima ona i dalje zadaje glavobolje. Nitko ne voli tvrde, žilave i bezukusne palačinke, a ponekad one znaju ispasti baš takve. No, koja je tajna zaista dobrih palačinki, mekanih kao duša?

Odlučili smo upitati naše čitateljice na Facebook stranici imaju li tajni sastojak svojih palačinki i kako baš uvijek postići savršenu strukturu. Odgovori su bili raznoliki, a svaka čitateljica tvrdi da ćeš upravo uz njihov trik dobiti savršeno meke palačinke. Neke su podijelile klasični recept koji svi znamo, neki za dobru konzistenciju tijesta dodaju gaziranu vodu, a neke tvrde da je tajna u začinima poput cimet ili rakiji. Dok su neki naslijedi savršen recpt od mame ili bake, neki su upotpunili već postojeći ili osmislili potpuno novi.

U nastavku pogledaj odgovore naših čitateljica, a možda te već danas potaknu da zasučeš rukave i isprobaš novi recept za ovu ukusnu slasticu.

"Umutim jaja, brašno i malo mlijeka. Dodajem mlijeka do željene gustoće. Malo soli i šećera. Neka odstoji makar sat u hladnjaku. Vrelu tavu premažem s par kapi ulja i pečem palačinke. Tako je radila moja mama i za mene su najbolje." - Ankica Džolić

"Bez jaja! Mlijeko, pola glatko brašno pola oštro, pola praška za pecivo, sol, šećer, malo kakaa za boju - da bude malo gušće nego kad se radi s jajima i peći na maslacu." - Senka Fuchkar

"Palačinke radim samo s oštrim brašnom, 3 jaja, malo soli, 2 vanilin šećera, korica limuna, 4 dcl mineralne vode, 1 l mlijeka i 4 dcl vode. Po nekad znam smanjiti mlijeko, ali onda stavim slatko vrhnje." - Rožika Vabrik

"Rum i mineralna." - Iva Lazarić

"Nutela i mljeveni orah, tajni sastojak." - Sutka Kasupovic Majic

"Za 25 palačinki koristim sojino mlijeko, glatko brašno, 2 jaja, 5 vanili šećera, malo soli, 1 dcl mineralne, 1 dcl mlake vode, otopljeni maslac (cca 5 dkg), limun korica, sve odstoji sat i pečem na malo nauljenoj tavi. Po meni najbitnije je dugo ručno miješanje jaja i vanili šećera dok se dobro ne zapjeni pa brzo malo soli, pa tek onda mlijeko, brašno i ostalo." - Tea Dee

"Tavica stara oko 15 godina pravi najbolje palačinke." - Maya Kisegi-Pšeničko

"Izmiješam jaja, mlijeko i brašno i onda dodajem mlijeko - brašno, mlijeko - brašno, mlijeko - brašno, mlijeko - brašno sve dok ne dobijem savršenu smjesu." - Selvedina Ruznic

Naše čitateljice znaju trikove uz koje će palačinke uvijek biti najbolje

"Koja kapljica kruškovca." - Božica Brčić Simoni

"Uvijek više vode, tanki i mekani kao duša, od mlijeka su žilavi." - Jelena Milinković

"Mineralna voda, nikad ne pravim bez nje." - Marija Miletić

"Rakija! Rakija je ključna." - Marina Karnis

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx