Obožavamo lagane kolače

Voćne i slatke: Imamo tri recepta za prve proljetne torte ove godine

Ljepše vrijeme je stiglo, a s njim su se počele šarenite i tržnice diljem Lijepe Naše. Jagode su već stigle u prodaju, a uskoro će i ostalo bobičasto voće, pa ti donosimo tri jednostavna, a jako ukusna recepta za proljetne deserte

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Jogurt torta s malinama

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kremu:

  • 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 listića želatine
  • 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
  • 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)

Za podlogu:

  • 125g rastopljenog maslaca
  • 250g prhkih keksa
  • 2 žlice smeđeg šećera

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Kekse samelji, pomiješaj sa šećerom te dodaj otopljeni maslac. Smjesu utisni u kalup željena promjera i peci od 3 do 5 minuta na 180 stupnjeva. Pusti podlogu da se ohladi.
  • Izmiksaj jogurt i šećer. Prema uputama pripremi želatinu i dodaj je jogurtu.
  • Mikserom istuci šlag, dodaj ga kremi i sve dobro izmiješaj. U kalup s podlogom od keksa poslaži maline, prelij ih kremom i stavi u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možeš ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.
3/4