Jogurt torta s malinama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za kremu:
- 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 listića želatine
- 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
- 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
Za podlogu:
- 125g rastopljenog maslaca
- 250g prhkih keksa
- 2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Kekse samelji, pomiješaj sa šećerom te dodaj otopljeni maslac. Smjesu utisni u kalup željena promjera i peci od 3 do 5 minuta na 180 stupnjeva. Pusti podlogu da se ohladi.
- Izmiksaj jogurt i šećer. Prema uputama pripremi želatinu i dodaj je jogurtu.
- Mikserom istuci šlag, dodaj ga kremi i sve dobro izmiješaj. U kalup s podlogom od keksa poslaži maline, prelij ih kremom i stavi u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možeš ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.